niedziela, 13 października 2013

rolada ze szpinakiem.

Składniki:
* szpinak mrożony - 1 opakowanie - 450 g
* sól 
* pieprz
* czosnek
* 4 jajka
* serek Almette z chrzanem 
* 200 g wędzonego łososia 

Przygotowanie:
1. Mrożony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię teflonową, bez tłuszczu. Dodajemy 2 ząbki czosnku, solimy, pieprzymy do smaku. 
2. Czekamy aż woda odparuje i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy żółtka i blendujemy na jednolitą masę.
3. Białka ubijamy ze szczyptą soli.
4. Białka przekładamy do masy szpinakowej, delikatnie mieszamy.
5. Masę pieczemy w 180st. C przez 15 minut.
6. Szpinak smarujemy równomiernie serkiem Alemtte. Na serku układamy cieniutkie plastry wędzonego łososia.

Smacznego !







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz